مواد تشکیل دهنده چای کرک

مواد تشکیل دهنده چای کرک را از سایت سوگو دریافت کنید.

چای کَرَک (Karak Tea) یا چای کَرَک ماسالا، یک نوع چای محبوب در کشورهای حاشیه خلیج فارس و هند و پاکستان است که طعمی شیرین، خوش‌عطر و کمی ادویه‌دار دارد. مواد تشکیل‌دهنده‌ی اصلی آن عبارت‌اند از:

مواد تشکیل‌دهنده چای کرک:

1. چای سیاه (معمولاً پررنگ و غلیظ مثل چای کله مورچه‌ای یا باروتی)

2. شیر (شیر تازه یا شیر تبخیر شده - evaporated milk)

3. شکر (یا گاهی شیر عسلی برای طعم شیرین‌تر)

4. هل سبز (پودر شده یا به‌صورت درسته بازشده)

5. زنجبیل (اختیاری – تازه یا خشک)

6. دارچین (اختیاری – برای عطر بیشتر)

7. میخک و جوز هندی (بسیار جزئی – اختیاری و در نسخه ماسالا)

این چای معمولاً با جوشاندن طولانی و دم کشیدن خوب آماده می‌شود تا طعم‌ها خوب ترکیب شوند.

طرز تهیه

حتماً! اینم رسپی کامل چای کرک (Karak Tea) به سبک خلیجی:

---

مواد لازم (برای ۲ لیوان):

آب: ۲ لیوان

چای سیاه (کله‌مورچه‌ای یا باروتی): ۲ قاشق چای‌خوری

شیر (تبخیر شده یا معمولی): ۱ لیوان

شکر: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری (بسته به ذائقه)

هل سبز: ۳ عدد (با چاقو بازشده یا کمی کوبیده‌شده)

زنجبیل تازه رنده‌شده یا خشک: ½ قاشق چای‌خوری (اختیاری)

دارچین: ¼ قاشق چای‌خوری (اختیاری)

میخک یا جوز هندی (در حد نوک قاشق، فقط در نسخه ماسالا – اختیاری)

---

طرز تهیه

1. جوشاندن ادویه‌ها:

آب را در قابلمه بریز، هل، زنجبیل و دارچین (و در صورت دلخواه میخک) را اضافه کن و بذار ۲ دقیقه بجوشه تا عطرشون آزاد بشه.

2. افزودن چای:

حالا چای سیاه رو اضافه کن و اجازه بده حدود ۵ تا ۷ دقیقه با شعله ملایم بجوشه تا رنگ و طعم چای دربیاد.

3. افزودن شیر و شکر:

شیر و شکر رو اضافه کن، هم بزن و اجازه بده حدود ۵ دقیقه دیگه با حرارت کم بجوشه تا چای خوب غلیظ بشه.

4. صاف‌کردن و سرو:

چای رو از صافی رد کن و داغ داغ در فنجون یا لیوان سرو کن.

---

نکته: هرچی بیشتر چای رو بجوشونی، طعمش قوی‌تر و کرکی‌تر می‌شه. تو کشورهای عربی بعضی‌ها تا ۲۰ دقیقه هم صبر می‌کنن!