چه میوه هایی برای سرماخوردگی مضر است

چه میوه هایی برای سرماخوردگی مضر است را از سایت سوگو دریافت کنید.

در دوران سرماخوردگی، برخی میوه‌ها ممکن است علائم را تشدید کنند یا باعث افزایش خلط، سرفه یا التهاب گلو شوند. در ادامه میوه‌هایی که بهتر است در این دوران محدود یا اجتناب شوند، معرفی می‌گردند:

---

۱. میوه‌های مضر برای سرماخوردگی

# الف) مرکبات (پرتقال، نارنگی، گریپ فروت، لیمو ترش)``

- چرا؟

- اگرچه سرشار از ویتامین C هستند، اما اسیدیته بالا می‌تواند گلو را تحریک کند و سرفه یا درد گلو را بدتر نماید.

- ممکن است در برخی افراد باعث افزایش ترشحات بینی و خلط شود.

- راه حل:

- به جای آب پرتقال، از آب سیب رقیق‌شده یا چای گرم با عسل استفاده کنید.

# ب) موز``

- چرا؟

- طبق طب سنتی، موز خلط‌آور است و می‌تواند سرفه و گرفتگی بینی را تشدید کند.

- همچنین ممکن است باعث احساس سنگینی در معده شود.

# ج) هندوانه و خربزه``

- چرا؟

- طبیعت سرد و مرطوب دارند و ممکن است سرفه را افزایش دهند.

- در صورت گلودرد چرکی یا سرماخوردگی با تب، مصرف آن‌ها توصیه نمی‌شود.

# د) میوه‌های ترش (آلو، گیلاس ترش، آلبالو)``

- چرا؟

- اسیدیته بالا می‌تواند التهاب گلو را بدتر کند.

---

۲. میوه‌های مفید برای سرماخوردگی (جایگزین‌های بهتر)

سیب پخته یا کمپوت سیب (ملین و نرم‌کننده گلو)

انگور شیرین (انرژی‌زا و ضدالتهاب)

به پخته (کاهش سرفه و خشکی گلو)

انجیر خشک خیسانده در آب (نرم‌کننده سینه)

---

۳. نوشیدنی‌های مضر در سرماخوردگی

آب یخ (گلو را تحریک می‌کند)

نوشیدنی‌های شیرین و گازدار (باعث التهاب بیشتر می‌شوند)

شیر سرد (ممکن است خلط را غلیظ کند)

---

۴. توصیه‌های کلی برای تغذیه در سرماخوردگی

مایعات گرم (چای بابونه، عسل و لیمو، سوپ مرغ)

پرهیز از غذاهای سرخ‌کرده و چرب

استراحت کافی و پوشاندن گلو

اگر سرماخوردگی بیش از ۳-۴ روز طول کشید یا با تب بالا همراه بود، حتماً به پزشک مراجعه کنید.