بنیان گذار تلگرام

بنیان گذار تلگرام را از سایت سوگو دریافت کنید.

بیوگرافی پاول دورف

پاول دورف در 10 اکتبر سال 1984 میلادی در «سنت پترزبورگ» (St. Petersburg) به دنیا آمد اما بیشتر کودکی خود را به دلیل شغل پدرش در «تورین» (Turin) ایتالیا گذراند. کمی بعد، دورف با خانواده به روسیه بازگشت و در آن‌جا به ادامه تحصیل پرداخت. او از یازده سالگی به برنامه‌نویسی علاقمند بود و از این مهارت برای تغییر عکس صفحه اصلی کامپیوترهای مدرسه برای آزار معلم‌ها استفاده می‌کرد.

پاول دورف پس از فارغ‌التحصیلی از مقطع دبیرستان، در «دانشگاه ایالتی سنت پترزبورگ» (Saint Petersburg State University) به تحصیل در رشته لغت‌شناسی و ترجمه انگلیسی مشغول شد. بنا به اطلاعاتی که در صفحه رسمی وی‌کی آمده، دورف قادر است به هشت زبان دنیا (روسی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، اسپانیایی، ایتالیایی، لاتین و فارسی) صحبت کند.

در سال 2006، یکی از دوستان قدیمی پاول دورف به نام «ویاچسلاو میریلاشویلی» (Vyacheslav Mirilashvili)، نامه‌ای به او نوشت و در این نامه، از محبوبیت روزافزون شبکه اجتماعی فیس‌بوک گفت. دورف که در آن زمان در ایالات متحده زندگی می‌کرد، تصمیم گرفت که نسخه روسی‌زبان این شبکه را به همراه میریلاشویلی راه‌اندازی کند و به این ترتیب، خود او بخش خلق این شبکه، برادرش نیکلای بخش فنی و میریلاشویلی و یکی دیگر از دوستانشان به نام «لو لویف» (Lev Leviev)، حمایت مالی از پروژه را بر عهده گرفتند.

در همان سال، شبکه وی‌کی احداث شد و بیش از سه میلیون کاربر به عضویت آن درآمدند. پاول دورف بیش از هفت سال در این شرکت به فعالیت پرداخت و در نهایت در سال 2014 از آن جدا شد. اکانت وی‌کی دورف هنوز فعال است و او از طریق این اکانت اخبار مهم را به اشتراک می‌گذارد.

پاول دورف و تلگرام

در سال 2011 و پس از سلسله اعتراضات ضددولتی در مسکو، نیروهای امنیتی درب خانه دوروف ظاهر شدند. در آن زمان بود که پاول به آینده خود در روسیه فکر کرد و متوجه شد که راه امنی برای تماس با برادرش وجود ندارد. ایده اولیه ایجاد پیام‌رسان تلگرام این‌گونه به وجود آمد.

شبکه تلگرام با کمک نیکلای و به شکل یک پیام‌رسان رمزگذاری‌شده راه‌اندازی شد. به لطف این قابلیت رمزگذاری، امروزه کاربران می‌توانند در چت‌های مخفی تلگرام به شیوه‌ای ایمن با یک‌دیگر ارتباط برقرار کنند. دفتر مرکزی این شبکه ابتدا در برلین قرار داشت و سپس به دبی انتقال یافت.

طبق اصول دورف، تلگرام به صورت یک سازمان غیرانتفاعی عمل می‌کند و برای خدمات خود، هزینه‌ای از کاربران دریافت نمی‌کند. به علاوه، تلگرام به عنوان فضایی ایمن شناخته می‌شود که اطلاعات کاربران را محفوظ می‌دارد و آن‌ها را به شرکت‌ها یا دولت‌ها نمی‌فروشد.

عملکرد پیام‌رسان تلگرام به طور مرتب با نوآوری‌های گوناگون به‌روز می‌شود. چت‌های مخفی، تماس‌های صوتی رمزگذاری شده، ویرایش و حذف پیام‌های ارسالی، ایجاد گروه‌ها و کانال‌ها، استفاده از استیکرها و ایموجی‌ها، گوش دادن به موسیقی با استفاده از پخش‌کننده داخلی و بایگانی چت‌ها و مرتب کردن آن‌ها در پوشه‌ها، تنها بخشی از قابلیت‌های این پیام‌رسان هستند.

امروزه، تلگرام در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران، روسیه، مالزی،‌ اوکراین، قزاقستان، هندوستان، اسرائیل، ایتالیا، اسپانیا، عربستان سعودی و سنگاپور استفاده می‌شود.

ثروت پاول دورف

پاول دورف یکی از افراد ثروتمند جهان محسوب می‌شود و ثروت او از سال 2016 تاکنون افزایش یافته است. او در سال 2022 با میزان دارایی خالص 15.1 میلیارد دلار، توانست در فهرست میلیاردرهای نشریه «فوربز» (Forbes) قرار بگیرد. ثروت پاول دورف عمدتا به واسطه مالکیت تلگرام و پلتفرم بلاک چین TON به دست آمده است. دوروف تا سپتامبر 2022، صد و چهارمین فرد ثروتمند جهان به شمار می‌رفت.