دانه های تک لپه ای و دو لپه ای را نام ببرید

دانه های تک لپه ای و دو لپه ای را نام ببرید را از سایت سوگو دریافت کنید.

دانه‌های تک‌لپه‌ای و دولپه‌ای

# ۱. گیاهان تک‌لپه‌ای (Monocots)

در این گیاهان، دانه فقط یک لپه (ذخیره‌کننده غذا) دارد. ویژگی‌های دیگر آنها شامل ریشه‌های افشان، برگ‌های با رگبرگ‌های موازی و گل‌هایی با قطعات سه‌تایی است.

نمونه‌هایی از دانه‌های تک‌لپه‌ای:

- ذرت (ذرت شیرین، ذرت دانهای)

- گندم

- برنج

- جو

- نخل (خرما)

- پیاز

- سیر

- موز

- نیشکر

- زنبق

---

# ۲. گیاهان دولپه‌ای (Dicots)

در این گیاهان، دانه دو لپه دارد. این گیاهان معمولاً ریشه‌های راست، برگ‌های پهن با رگبرگ‌های شبکه‌ای و گل‌هایی با قطعات چهار یا پنج‌تایی دارند.

نمونه‌هایی از دانه‌های دولپه‌ای:

- لوبیا (لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، لوبیا سبز)

- نخود

- عدس

- بادام

- گردو

- گلابی

- سیب

- گل رز

- آفتابگردان

- پنبه

---

تفاوت کلیدی:

- تک‌لپه‌ای‌ها: ۱ لپه، رگبرگ‌های موازی، ریشه افشان.

- دولپه‌ای‌ها: ۲ لپه، رگبرگ‌های شبکه‌ای، ریشه راست.