کلمه وُدًّا در آیه إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا چه معنایی دارد؟

کلمه وُدًّا در آیه إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا چه معنایی دارد؟ را از سایت سوگو دریافت کنید.

کلمه «وُدًّا» در آیه «إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا» (مریم: 96) به معنای محبت، دوستی و مودت است.

تفاسیر و معانی دقیق:

1. محبت در دل دیگران:

- بسیاری از مفسران مانند طبرسی، علامه طباطبایی و ابن کثیر بیان کرده‌اند که خداوند در دل مردم (حتی دشمنان) نسبت به مؤمنان محبت قرار می‌دهد، به گونه‌ای که آنها مورد علاقه و احترام دیگران قرار می‌گیرند.

- به عنوان مثال، امام صادق(ع) در تفسیر این آیه فرمودند: «إنَّ اللَّهَ یُحَبِّبُهُمْ إلَى خَلْقِهِ» (خداوند آن‌ها را نزد مردم محبوب می‌کند).

2. محبت الهی و انسانی:

- برخی معتقدند این محبت هم شامل محبت خدا نسبت به بنده می‌شود و هم محبت مردم نسبت به او.

3. آثار ایمان و عمل صالح:

- این آیه نشان می‌دهد که یکی از پاداش‌های ایمان و عمل صالح، جلب محبت و دوستی در جامعه است، حتی اگر در ابتدا میان افراد اختلاف باشد.

نتیجه‌گیری:

«وُدًّا» در این آیه به معنای محبت و دوستی عمیق است که خداوند به عنوان پاداش به مؤمنان راستین عطا می‌کند، به طوری که در دل‌های مردم جای می‌گیرند و مورد احترام و علاقه قرار می‌گیرند.

منابع:

- تفسیر المیزان (علامه طباطبایی)

- تفسیر ابن کثیر

- تفسیر مجمع البیان (طبرسی)

- روایات شیعی و سنی درباره این آیه