چه غذاهایی انزیم کبد را پایین میاورد

چه غذاهایی انزیم کبد را پایین میاورد را از سایت سوگو دریافت کنید.

برای کاهش آنزیم‌های کبدی (مانند ALT و AST) که نشان‌دهنده التهاب یا آسیب کبدی هستند، باید از یک رژیم غذایی سالم و دوستدار کبد پیروی کنید. برخی مواد غذایی به کاهش این آنزیم‌ها و بهبود عملکرد کبد کمک می‌کنند:

غذاهای مفید برای کاهش آنزیم‌های کبدی

# ۱. سبزیجات برگ‌دار سبز

- اسفناج، کلم پیچ، آرگولا

- سرشار از کلروفیل و آنتی‌اکسیدان‌هایی که به سم‌زدایی کبد کمک می‌کنند.

# ۲. چربی‌های سالم

- ماهی‌های چرب (سالمون، ماهی خال‌خالی)

- حاوی امگا-۳ که التهاب کبد را کاهش می‌دهد.

- آووکادو، روغن زیتون، مغزها

- چربی‌های غیراشباع که برای کبد مفید هستند.

# ۳. قهوه (متعادل)

- کافئین موجود در قهوه باعث کاهش آنزیم‌های کبدی و کاهش خطر بیماری‌های کبدی می‌شود.

# ۴. سیر و پیاز

- حاوی آلیسین و سولفور که به سم‌زدایی کبد کمک می‌کنند.

# ۵. چای سبز

- کاتچین‌ها در چای سبز به کاهش چربی کبد و آنزیم‌های کبدی کمک می‌کنند.

# ۶. میوه‌های مفید

- گریپ فروت، لیمو، پرتقال (ویتامین C و آنتی‌اکسیدان)

- سیب (حاوی پکتین که به دفع سموم کمک می‌کند)

# ۷. غلات کامل و فیبر

- جو دوسر، برنج قهوه‌ای، نان سبوس‌دار

- به کاهش جذب چربی و بهبود عملکرد کبد کمک می‌کنند.

غذاهای مضر که آنزیم‌های کبد را افزایش می‌دهند (پرهیز کنید!)

الکل (مهم‌ترین عامل آسیب کبدی)

غذاهای سرخ‌کرده و چربی‌های ترانس (سوسیس، کالباس، فست‌فود)

شکر و شیرینی‌های مصنوعی (افزایش کبد چرب)

نمک زیاد (احتباس آب و فشار روی کبد)

گوشت‌های فرآوری شده (نیترات و مواد افزودنی مضر)

نکات تکمیلی برای سلامت کبد

ورزش منظم (کاهش چربی کبد)

نوشیدن آب کافی (دفع سموم)

پرهیز از مصرف خودسرانه داروها (به‌ویژه استامینوفن بیش از حد)

کنترل وزن (چاقی عامل مهم کبد چرب)

اگر آنزیم‌های کبدی شما بالا است، بهتر است زیر نظر پزشک باشید و در کنار رژیم غذایی، در صورت نیاز از داروهای تجویزی استفاده کنید.